سئوالات مربوط به هر قسمت


حساسیت پوستی

ضد آفتاب

جوش صورت

روزنه پوستی

لک صورت

رشد مو

خطوط و ترک پوست

دور چشم

ریزش مو

قرمزی پوست

خال و کک و مک

ریزش مو در آقایان

پوست و حاملگی

لایه برداری

ریزش مو در خانمها

خشکی پوست

چروک صورت

سفیدی مو

پیسی - لکه سفید

تزریق داخل چروک

اصلاح مو

شوره سر

ناخن

مو و لیزر

ضایعات پوستی

پیوند مو

قارچ پوستی

پسوریازیس یا داء صدف

 

بين انگشتهاي پام قاچ قاچ شده البته بدون خونريزي با مصرف داروهائي که دکتر داد هم خوب نشدم به توصيه يکي از دوستان حنا زدم که بهتر شد ولي تا دوهفته پاهام قرمز نارنجي بود با صابون گوگرد دار هم مي شویم ولي فقط خارشش رو کم مي کنه نمي دونم بايد چي کار کنم لطفا راهنماييم کنيد؟
حساسيت به جوراب و کفش و استفاده از کفشهائي که روزنه کافي براي جريان هوا در داخل آن نداشته باشند باعث تعريق پا و در نهايت ايجاد عفونت قارچي و اکزماي خاص خود ميشوند. همچنين حساسيت به فرشهاي ماشيني و موکت نيز از علل ديگر آن است. از جوراب نخي استفاده کنيد. پاها را مرتب شسته و بلافاصله با کرم آن را کمي چرب کنيد.
ر
 

دستهاي من الان چند هفنه ست که خيلي خشک شده منظورم کف دستم نيست. از مچ دست تا آرنج. چند شب قبل از خواب با روغن زيتون چرب کردم ولي اثر نکرد  چيکار کنم به نظرتون؟ مال موم انداختن زياد نيست؟علاوه بر خشکي پوست دستم خيلي تيره شده در صورتي که قبلا سفيد بود؟
کلاْ در فصول سرد سال بدليل اينکه جريان خون پوست کم ميشود و در نتيجه ترشحات غدد پوستي از جمله چربي کم ميشود پوست دچار خشکي ميگردد که بايد با کرمهاي مرطوب کننده که مقداري نيز چرب هستند بخصوص بعد از شستن دست واستحمام استفاده کرد در ضمن بهتر است از صابونهاي گليسرينه بجاي صابونهاي مايع و شامپو استفاده کرد.
ر
وقتي پوست خشک باشد چون آب کافي در پوست وجود ندارد تيره تر ديده ميشود.
ر

 

دست راستم همه ش پوست پوست مي شه و يواش يواش داره يه لايه از پوستش کنده ميشه. تمام کف دستم. پوستم همونجور که قبلا گفتم خشکه و وقتي با مايع ظرفشويي ظرف مي شورم خيلي خشک تر مي شه.مرتب هم به دستم کرم مي زنم. علت اين پوست پوست شدن يه دفعه چيه؟
همان گونه که خودتان اقرار کرده ايد تماس با مواد اسيدي و بازي ميتوانند باعث ايجاد حساسيت تماسي تحريکي که شايعترين نوع حساسيتهاست شوند. براي افرادي که پوست خشکي دارند اين نوع حساسيت سريعتر بروز ميکند و بايد از دستکش براي تماس با اين مواد استفاده کنند.
ر
 

در مورد خشکي پوست هيچ کرمي موثر نيست بعد يه مدت دوباره پاک ميشه تازه وقتي هم که هست مانع چروک نميشه؟
خشکي پوست بدليل حساسيت و يا يک مشکل وجودي بدن است که پوست قادر به نگه داشتن آب در خود نميباشد. و در اين موارد بايد بطور مکرر از کرمهاي مرطوب کننده بخصوص بعد از شستشو استفاده کرد. از صابونهاي گلسرينه براي شستشو استفاده کرد و کمتر شستشو بايد انجام داد. اگر بطور مکرر صورت گيرد از چروک هم جلوگيري ميکند.
ر

در مورد پوسته شدن دست مي خواستم من هم اين مشکل را مطرح کنم. با وجود اينکه هميشه دست کش استفاده مي کنم به تازگي کف دستم در قسمت بند انگشت ها و کمي هم در پشت دستم در قسمت انتهاي انگشت پوسته مي شود و وقتي پوسته ها را مي کنم، زبر مي شود. دکتر من پماد سيليکون داده و گفته که درمان طولاني مدت دارد. نظر شما چيست؟ ضمنا آيا صابون مايع براي شستشوي بدن هم توصيه نمي شود؟
براي جلوگيري از پوسته پوسته شدن دستها توصيه ها را بايد رعايت کرد: استفاده از دستکش نخي و لاستيکي - عدم استفاده از صابونهاي مايع و اجتناب از تماس دست با مواد شوينده - چرب کردن مرتب حتي با وازلين.
ر
صابون مايع بسته به نوع پوست فرق ميکند. اگر پوست معمولي تا خشک باشد براي پوست بدن هم خوب نيست.
ر
 

پوست من خشک هست .. يه حالت پوسته پوسته بيشتر پهلوها و ساق پام خيلي خشکه گاهي خارش هم دارم و قرمز ميشم تشخيص دادن يه بيماري ژنتيکي هست الان ۱۸ سال دارم و از لوسيون هاي مختلف استفاده کردم اما راهي هست که پوست من شفاف و يه دست بشه و ديگه اين حالت خشک را نداشته باشد? در افرادي که از نظر ژنتيکي پوست خشک دارند بيماران آتوپي گفته ميشود و در خانواده اين افراد بيماريهايي از قبيل قند خون - حساسيت فصلي - بيماري تيروئيد و آسم ديده ميشود. در اين افراد پوست قادر نيست رطوبت خود را حفظ کند و پوست خشک ميشود بهترين کار مرطوب کردن پوست بطور مرتب روزانه و بخصوص بعد از استحمام است. از لباسهاي نخي استفاده شود و از غذاهايي که باعث تشديد خشکي ميشوند اجتناب کند.

من ۲۲ سال دارم و داراي يک نوع حساسيت فصلي هستم به اين صورت که در اين فصل از سال دست و پاي من پوست پوستي ميشود? در اين فصل بيشتر حساسيتها بعلت گرده گياهان ايجاد ميشود بهتر است تست حساسيت انجام دهيد و از موادي که به آن حساسيت داريد اجتناب کنيد. خشکي پوست ميتواند حساسيت را تشديد کند از کرمهاي مرطوب کننده استفاده کنيد.

up

براي از بين بردن منافذ باز پوست چكار كنم . من در بعضي از قسمتهاي بدنم بخصوص پشت رانها و پشت بازوها پوستم منافذ بزرگ و بازي دارد بطوريكه با فشار دادن برخي از آنها ، چربي زير پوستم بيرون مي زند مثل يك جوش سرسفيد خيلي خيلي ريز و پوستم در اين نقاط بسيار ناصاف و نقطه نقطه اي است. براي بسته شدن اين منافذ چكار كنم؟
منافذ پوست در حقيقت مکان بيرون آمدن ترشحات غدد چربي ميباشد . افرادي که پوست چرب دارند اين منافذ بيشتر روئت ميشود و در مواردي بعلت بسته شدن اين منافذ چربي در پشت ناحيه بسته شده جمع گشته و ايجاد جوشهاي زير پوستي ميکند. براي بهتر شدن اين مشکل بايد مرتب ناحيه را شستشو داد و ميتوان از کرمهاي لايه بردار تدريجي استفاده کرد.
ا

کناره هاي بيني ام يا بهتر روي پره هاي بيني نقاط بسيار ريز سياه رنگي هست که ظاهرا موهاي ريزي در آنها است. به هر وسيله اي حتي با کرم لايه بردار موفق نمي شوم براي هميشه از شرشان راحت شوم. فقط گه گاهي آنهم با تلاش بسيار مي توانم يکي را با موچين بکنم.ممکن است راهنمايي کنيد
در جاههائي که غدد چربي پوست وجود دارد اين ضايعات ميتونن ديده شوند. اطراف بيني غدد چربي زيادي دارد. و درست در منافذ اين غدد موها به بيرون راه پيدا ميکنند. نقاط سياه بيشتر مربوط به اکسيد شدن چربيهاي ترشحي از اين غدد ميباشد و درمان آن با اسکراب ميباشد.ا
 

من درباره لکه هاي سياه کنار بيني پرسيدم که شما جواب داديد با اسکراب درمان مي شود. ممکن است درباره اين اسکراب توضيح بدهيد؟
اسکراب يعني ساينده. کرمهائي در بازار وجود دارد که حاوي مواد ماسه مانند است که با ماساژ دادن بعد از استحمام که صورت بطور کافي هيدراته شده باعث پاک کردن جرم و چربيهاي خشک شده در منافذ غدد ميشود.ا

up

در مورد ترکهايي که روي پوست ايجاد مي شه بعد از چاق و لاغر شدن مي خواستم بپرسم و روش هاي از بين بردن اونها؟
پوست داراي فيبرهائي ( الاستين ) است که در مواقعي که حجم بدن افزايش ميابد کش آمده و حجم زياد شده را در خود جا ميدهد . وقتي اين فيبرها به عللي دچار عدم عملکرد درست شوند ( کمبود اسيدهاي آمينه ضروري در رژيمهاي شديد غذائي. کمبود بعضي از املاح مثل مس. ولي در بيشتر مواقع ارث در آن نقش دارد ) پوست قابليت کش آمدن را ندارد و دچار پارگي ميشود. بعضي از کرمها و ترکيبات و ويتامينها در جلوگيري آن نقش دارند و تا حدودي باعث بهتر شدن آن ميشوند . بهترين روش براي پيشگيري از اين موضوع کنترل اضافه وزن و چاق شدن ميباشد. يعني اگر بمرور زمان افزايش وزن پيدا کنيد ديگر اين ترکها ايجاد نميشود. راههای درمانی آن لیزر، میکرودرم ابرشن و مصرف کرمهائی چون تره تینوئین است.

up

من يک پسر هستم. صورتم معمولا سرخ است. دکتر گفت ممکن است به علت آفتاب باشد ولي استفاده از کرم ضدآفتاب و در معرض آفتاب قرار نگرفتن هم اثري نداشته. در ضمن پوست من چرب است. من خودم فکر ميکنم ممکن است به علت فشار خون باشد. همچنين بعضي مواقع مثل موقعي که خجالت ميکشم يا به شدت ميخندم پوستم به شدت قرمز مي شود و عرق ميکند. آيا اينها درماني دارند؟
قرمزي پوست بعلت افزايش جريان خون در پوست ميباشد و کاري هم به فشار خون ندارد يعني عروق خوني در پوست داراي خون زيادتري هستند که بيشتر بعلت اعصاب رساني و کنترل عصبي آن است. در بعضي موارد اين امر ارثي ميباشد و گاهي نيز بعلت اثرات آفتاب ميباشد. البته بيماريهاي ديگري نيز باعث اين علت ميشوند. شما نياز به معاينه توسط يک پزشک متخصص پوست داريد.

 

دو سه سالي است که پوستم (بيشتر صورت)دچارحساسيت واگزما شده است.طوري که باکمترين ايستادن درنور آفتاب ويادر محيط گرم ويامصرف لبنيات بخصوص شيرپوست بدن و صورتم قرمز ميشودبه پزشک متخصص مراجعه کردم که متاسفانه نتيجه نداشت و با التيام پمادها موقتي بود.بامراجعه به متخصص داروهاي گياهي نيز نتيجه اي نگرفتم وايشان به من گفتند که طبع بدنم گرم است واين بيماري نيست وقابل درمان نيست لطفامرا راهنمايي کنيد؟
شما سن خودتان را نگفتيد؟ در سنين بعد از حدود سی و پنج سال يک نوع التهاب پوستي در بعضيها بخصوص خانمها ديده ميشود که با نور، گرما، سرما، باد و استرس شدت پيدا ميکند و بيشتر بصورت قرمزي در وسط صورت است و گاهي همراه با قرمزي صورت چشمها نيز قرمز ميشوند و در بعضي از اين افراد ناراحتي معده هم ديده ميشود . نام آن روزاسه است و بهترين روش براي بهبودي اجتناب از تشديد کننده ها است که نام برده شد. و داروهاي خاصي نيز دارد. ولي اکزما موضوع ديگري است که فرد ممکن است به ماده اي حساس شده باشد که بايد از آن ماده اجتناب کند و از داروهاي ضد التهابي مصرف کند.
و
 

من چند روزه که روي گونه هام قرمز شده و خيلي ميسوزه در ضمن سابقه ي کهير هم دارم که الان شربت هيدروکسيزين مصرف ميکنم ميشه کمکم کنين؟
احتمالاً قرمزي پوست شما مربوط به آفتاب باشد. چون همانطور که ميدانيد ضايعات کهير همراه با خارش هستند نه سوزش . از کرمهاي ضدآفتاب و مرطوب کننده استفاده کنيد و در صورتي که ضايعه شديد ميباشد و يا با اين روش درمان صورت نگرفت به يک متخصص پوست مراجعه کنيد.
ب
بعضي از کرمها بعلت مواد نگهدارنده روي پوست افراد باعث تحريک پوستي ميشوند بخصوص آن گروه از افراد که سابقه حساسيت داشته باشند. ميتوانيد با تغيير کرم به جواب برسيد.
د

up

من در اواخر دوران بارداري هستم اما خارشم بيشتر در دست و پاست و هيچ ضايعه اي هم نداره ، اما وقتي يک دو سه روزي خاروندمشون جاش دونه دونه و قرمز شد ، مثل پوست مرغ ولي خيلي خيلي کمتر از پوست مرغ البته؟
خارشهاي پوستي در دوران حاملگي زياد ميباشد و در مواقعي داراي علت خاص و در مواقعي بدون علت مشخص ميباشند . به خارشهائي که بايد توجه شود : خارش گسترده بدن - خارش همراه با ضايعات مشخص مانند پوسته ريزي و قرمزي .ايجاد کهير . تشکيل تاول . جوش و جوشهاي چرکي و خارش همراه با علائم داخلي بدن.
و
در بيشتر مواقع اثرات هورموني حاملگي علت اين خارشها ميباشد.
و

شما نگران نباشيد به احتمال قوي ( چون فقط مختصري از خارش شما ميدانم ) خشکي پوست بدليل اثرات هورموني باعث اين خارس شده اند و شما با مصرف کرمهاي مرطوب کننده بخصوص بعد از استحمام و در مواقع خارش بهبودي ميابيد . بعد از زايمان اگر خارش ادامه داشت جهت درمان قطعي و پي بردن به علت آن به يک پزشک متخصص مراجعه کنيد.

up

قسمتي از پوست سر زانو و آرنج من تيره هست . مدتي ترتينويين مصرف کردم ولي تيره تر شد من هم قطع کردم. لطفا راهنماييم کنيد؟
تيرگي سر زانو - آرنج و مفاصل انگشتان جنبه ارثي دارد و بکندي به دارو جواب ميدهد ولي اگر با حوصله داروهاي روشن کننده و تا حدودي لايه بردار استفاده کنيد وضعيت بهتر ميشود. داروي جديد در اين موارد ويتامين دی بنام دیاونکس است که بصورت موضعی مصرف دارد.

up

من چندين سال هست كه ويتليگو دارم و درمانهاي زيادي كردم از جمله مصرف داروهاي متوكسالين و اشعه گرفتن در 2 بيمارستان امام خميني و رازي مصرف انواع و اقسام ويتامين ها و لي فقط براي دوره هاي كوتاه مدت بصورت 50 درصد بهبودي حاصل ميشد و بعد از يك مدت همان آش و همان كاسه.
در قسمت ويتيليگو در باره اين موضوع بحث شده در اينجا ياد آور ميشوم که استرس در ايجاد و عدم پاسخ به درمان اين بيماران نقش بسزائي دارد. درمان جديدي بدست نيامده و همچنان از روشهاي قبلي استفاده ميشود ولي افراد مختلف به درمانهاي متفاوتي جواب ميدهند . صبور باشيد و استرس را از خود دور کنيد و درمانهاي قبلي را با حوصله و دور از هر گونه استرس ادامه دهيد و مطمئن باشيد جواب ميگيريد. انشاالله
 

من جواني ۲۲ ساله هستم که از سن ۹ سالگي به بيماري پوستي پيسي مبتلا شده ام و در حال حاضر با پيشرفت بيماري تقريبا تمام بدنم را فرا گرفته است . سوال بنده از حضور شما اين است که آيا اين بيماري در حال حاضر درمان قطعي دارد يا خير . اگر راه درماني دارد که خواهشمندم مرا راهنمايي بفرماييد چونکه تاکنون علي رغم معالجات بسيار نتيجه اي نگرفته ام  پيسي يا برص يک بيماري خود ايمني است . يعني بنابر علت ناشناخته سلولهاي دفاعي بدن بر عليه سلولهاي ملانين ساز پوست وارد عمل ميشوند و آنها را از بين ميبرند و نتيجه يک پوست فاقد ملانين و سفيد ايجاد ميشود. استرس در اين بيماري مانند ديگر بيماريهاي خود ايمني نقش اصلي را دارد و باعث فعال شدن و تشديد بيماري ميگردد. داروهاي تعديل کننده سيستم ايمني بصورت موضعي و خوراکي در کنترل بيماري نقش دارد ولي درمان قطعي نيست. با حوصله و اعتماد به نفس ميتوان از بروز و تشديد بيماري ممانعت کرد.د

up

من چند ساله که دچار شوره سر هستم. البته اين شوره ها به ندرت جدا ميشه. ولي خيلي آزارم ميده سرم با هيچ شامپویی از جمله انواع ضد شوره ها تميز نميشه و اکثر اوقات خارش آزار دهنده اي داره . چندين بار به دکتر مراجعه کردم ولي هميشه بهبودي موقت بوده. پوست خيلي جربي دارم و گاهي اين شوره ها به مژه هام سرايت ميکنه.د
در جواب اين دوست بايد بگويم که شما دچار بيماري درماتيت سبوره ميباشيد. اين بيماري در دو گروه سني بروز ميکند و علت آن در اين دو گروه متفاوت است..در دوران نوزادي و در جواني.
د
در دوران جواني بعد از بلوغ جنسي و ترشح هورمونهاي جنسي که باعث تحريک ترشح غدد چربي ميشوند اين بيماري بروز ميکند . علت دقيق آن مشخص نيست و يک التهاب مزمن پوست است که فاکتورهاي زيادي را در بروز آن سهيم ميدانند. از جمله اين فاکتورها که اخيراْ به آن بيشتر توجه ميشود وجود نوعي مخمر است که روي پوست همه افراد ديده ميشود اين مخمر چون بيهوازي ميباشد با تخمير ترشحات چربي سطح پوست به زندگي خود ادامه ميدهد . بعضي از افراد به محصولات اين تخمير حساس ميباشند و به اين محصول واکنش نشان ميدهند و نتيجه کار ايجاد پوسته ريزي يا همان شوره - قرمزي و خارش که بيشتر بصورت سوزشي است ميشود . اين بيماري نسبت به درمان کمي سرکش است چون با از بين بردن اين مخمر بوسيله داروهاي موضعي و خوراکي ضد قارچي به فاصله کمي دوباره در سطح پوست ظاهر ميشود ( تا دارو مصرف ميشود بيمار عاري از ضايعه است و با قطع دارو دوباره مشکل شروع ميگردد. با گذشت زمان و غير حساس شدن پوست نسبت به اين محصول تخمير مشکل وجود دارد. اين غير حساس شدن در بين افراد مختلف متفاوت است و ميتواند تا چندين سال هم ادامه يابد.
د

 

من چند تا سوال دارم  علت ايجاد شوره، روش درمان، گياههاي دارويي موثرشامپوهاي مفيد براي درمان آن? روشهاي درمان متنوعي دارد که بر اساس علت رايج ميتوان از آن استفاده کرد. مشخص ترين گياه داروئي که براي درمان استفاده ميشود آلوئه ورا يا همان صبر زرد ميباشد . شامپوهاي ضد قارچي از جمله سلنيم سولفيد - زينک پريتيون و کتوکونازول. مهمترين چيزي که بايد بدونيد اين است که اين بيماري حالت مزمن دارد و در فصولي از سال فعال ميشود و با استرس روحي تشديد ميابد.د
 

براي رهايي از شوره سر تا جه مدت بايد از کتوکنازول استفاده کرد؟
شوره سر در حقيقت نوعي حساسيت پوست به مواد تخميري يک نوع مخمر در سطح پوست و مو ميباشد و درمان طولاني مدت و تکرار شونده دارد. البته اگر کتوکنازول مصرف ميشود بايد فقط موضعي آن استفاده گردد و بطور مرتب از آن نبايد مصرف کرد و بايد داروهاي اين گروه را با هم سوئيچ کرد.

از دوران بلوغ قسمت جلويي سر من شاهد پوسته بوده است که با شامپوها ي درماني مختلف« بطور موقت درمان يافته. اما هربار با قطع دارو«مجدداْ بازگشته. به تازگي که با پوسته پوسته شدن دو قسمت در روي گونه ها همراه شده. نظر شما جهت درمان دائمي اين امر چيست؟ با توصيف مختصری که گفتيد احتمالاْ شما دچار درماتيت سبوره هستيد. اين درماتيت بصورت مزمن و فصلی ميباشد و با مصرف دارو بهتر و با قطع آن در فصولهای مختلفی بيماری بر ميگردد . درمان قطعی حساسيت زدائی است که در طول زمان انجام ميشود. يعنی بايد با درمان درماتيت بطور مرتب پيش برويد تا بدن شما به ماده ای که حساسيت دارد حساسيت زدائی کند. نميتوان حساسيت را قطعاْ درمان نمود بلکه اين خود بدن است که در طول زمان حساسيت زدائی ميکند.

من دختری ۱۹ ساله هستم حدود ۴ سال است که زگيل دارم به دکتر مراجعه کردم و دارويي به من داد که روي زگيل ها بمالم که اين دارو به صورت آماده وجود نداشت (اسم آنرا نمي دانم)مي خواستم بدانم دارويي هست که بدون نسخه پزشک بتوان تهيه کرد يا نه؟ و هزينه برداشت با ليزر چقدر است؟ داروهاي موضعي و خوراکي براي از بين بردن زگيل وجود دارد و بسته به محل زگيل ميتوان از داروهاي متفاوتي استفاده کرد. هزينه ليزر بسته به مراکز مختلف فرق دارد و تعداد جلسات ليزر نيز در افراد مختلف متفاوت است.

up